Yleensä uuden blogin ensimmäinen postaus kai aloitetaan hehkuttamalla "uuden" teknisen "innovaation" "hienoutta" ja omaa aikomusta päivittää blogiaan "ihan jatkuvasti".

Vastapainoksi alla muutama syy, miksi tämäkin olisi kannattanut jättää tekemättä:
  • Google on nopea liikkeissään: tämänpäiväisen lehtijutun mukaan USA:ssa muutamat ihmiset ovat menettäneet työmahdollisuuksia liian raisujen blogikirjoitusten ansiosta. Vaihtoehtoina siis itsesensuuri tai sossun luukku (silloin tosin olisi aikaa blogin pitämiseen).
  • Blogit ovat nykyajan verkostomarkkinointia, jonka päämääränä tosin ei ole oman kukkaron kasvattaminen, vaan huomionkipeyden täyttäminen. Ja siinä samalla kivojen jenkkisetien tilit lihoavat ("Osta Exclusive blogi-palvelu! Only 1 euro / kuukausi!") Erilaisia blogikutsuja satelee, vaikka tekstiäkään ei aina olisi.
  • Tämänkin ajan voisi käyttää johonkin järkevämpään. Esimerkiksi silittämiseen.Tai urheiluun.
  • Blogeja on kutsuttu jokamiehen tiedotusvälineiksi; ne antavat Parkanon Pertillekin mahdollisuuden perustaa oman median, mikä sitten lisää demokraattisuutta. Kiva. Kukaan ei ole vain muistannut mainita, että lehtiin kirjoittamalla voisi ansaita rahaakin.
  • Siinä vaiheessa, kun journalismikritiikin vuosikirjakin käsittelee jotain aihetta, sen voi Viivin hengessä todeta olevan jo auttamattomasti so last season. Passé.
Tästä on hyvä lähteä liikkeelle. Harjoitukset jatkuvat.

p.s. Mielenkiintoisia ns. vaalituloksia Valko-Venäjältä. Euroopan laidalta löytyy vielä Neuvostoliiton henkeä.